Ciasto Pleśniak bezglutenowy

Ciasto Pleśniak bezglutenowy

Ciasto Pleśniak bezglutenowy

Przepis na : deser

Dzisiaj podaję przepis na popularne ciasto Pleśniak w wersji bezglutenowej.  Wersja bezglutenowa powstała po zamianie ciasta glutenowego na ciasto wykonane z mąki bezglutenowej - oczywiście własnej.  Składniki na ciasto kruche bezglutenowe: 2 szkl mąki bezglutenowej 6 żółtek 1 białko 1/2 szkl cukru 200 g masła gęsta śmietana lub woda - ilość w zależności od potrzeby 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i zagniatamy ciasto. Ja dodaję śmietanę bo na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bezglutenowe, tarta, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, czarna porzeczka, bułki, pleśniak, bułki bezglutenowe, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, szybkie ciasto, ciasto z porzeczką, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.