Chrustowe świderki z mąki kukurydzianej - bezglutenowe

Chrustowe świderki z mąki kukurydzianej - bezglutenowe

Chrustowe świderki z mąki kukurydzianej - bezglutenowe

Przepis na : deser

Uwielbiam chrust, ale dieta bezglutenowa nie pozwala mi na dobranie się do popularnych wypieków z cukierni.  Z tego względu zmodyfikowałam stary przepis i zastąpiłam mąkę pszenną mąką kukurydzianą i skrobią ziemniaczaną. Wyszły fajne ciasteczka - wchłonęłam połowę zaraz po usmażeniu:-) Składniki: 85 g skrobi ziemniaczanej 165 g mąki kukurydzianej 2 żółtka 2 duże łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli 1 czubata łyżka cukru pudru 1 łyżka spirytusu Mąki, sól i cukier puder wymieszać. Dodać śmietanę i spirytus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

świderki, bezglutenowe, ciasto, dieta, diety, ciasteczka, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, fajne ciasta, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, szybkie ciasto, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.