Przepis na te bułeczki znalazłam w książce 120 przepisów bezglutenowych Beaty Połatyńskiej. Książkę dostałam pod choinkę (dzięki Klaudia:-)) i zawiera wiele cennych wskazówek technologicznych odnośnie wypieków bezglutenowych. Bezglutenowe bułeczki kukurydziane piekłam po raz pierwszy i wyszły bardzo fajne:-) Składniki: 200 g mąki bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki bezglutenowej gryczanej 25 g kleiku kukurydzianego 1 jajko 1/2 opakowania drożdży suszonych 1 łyżeczka cukru 1/2 szklanki mleka 1/2... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)