Brukselka z cytryną, czosnkiem i miodem

Brukselka z cytryną, czosnkiem i miodem

Brukselka z cytryną, czosnkiem i miodem

Przepis na : obiad

Smak brukselki zaostrzony czosnkiem, złamany cytryną i złagodzony miodem. Szybki i doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju mięs obiadowych.  Może być też świetnym, wegetariańskim daniem samodzielnym. Składniki: ok. 300 g brukselki 2 łyżki masła 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny 2 spore ząbki świeżego czosnku sól Brukselkę obrać z obeschniętych listków, przekroić na pół większe sztuki i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować ok 7-8 minut aż będą miękkie. Na patelni roztopić masło i wrzucić czosnek przeciśnięty ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, brukselka, mięso, kolacja, obiad, szybki obiad, obiad na szybko, dania obiadowe, szybka kolacja, prosty obiad, zdrowe obiady

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.