Przepis na : śniadanie
Puszyste, wilgotne, mocno czekoladowe, nadziewane twarogiem babeczki. Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie Mamy piątek, baardzo słoneczny przynajmniej u mnie bo aż 27 stopni! Niebo bezchmurne, lekki wiaterek..prawie jak lato, tylko szkoda że to tylko jednorazowo, bo od jutra popsucie totalne pogody i deszcze na majówkę.😑 Gdy zbliża się weekend nie wypada przyrządzić czegoś słodkiego na deser i tym razem padło na babeczki. Wykonałam je wzorując się wyglądem na sernik królewski czy izaura. Przepis oczy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...