Składniki (na ok. 30 sztuk) - szklanka mąki pszennej tortowej (ok. 155 g), - szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 130 g), - 2 łyżki miodu (ok. 48 g), - 1/2 szklanki cukru pudru (ok. 100 g), - łyżeczka sody oczyszczonej, - 3 łyżeczki przyprawy piernikowej (ok. 15 g), - łyżka masła (ok. 20 g), - 2 jajka (ok. 100 g), - kilka łyżek ciepłego mleka (ok. 50 ml). Sposób przygotowania 1. Przesiewamy mąkę na stolnicę. 2. Do mąki dodajemy rozpuszczony miód, cukier puder, sodę, przyprawę piernikową, roztopione ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...