Pęczotto z botwinką i kurczakiem

Pęczotto z botwinką i kurczakiem

Pęczotto z botwinką i kurczakiem

Składniki (na 1 porcję) - mała cebula (ok. 70 g), - 2 łyżeczki oleju (ok. 10 g), - pół woreczka kaszy pęczak (ok. 50 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 150 g), - 1/2 pęczka botwinki (ok. 140 g), - ząbek czosnku, - przyprawy: sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Szklimy drobno pokrojoną cebulę na łyżeczce oleju. 2. Obieramy buraczki i kroimy w plastry. 3. Do cebuli dodajemy buraczki, kaszę i smażymy ok. 1-2 minuty. 4. Całość zalewamy 3/4 szklanki wody i gotujemy ok. 20 min. (najlepiej pod przykryciem). 5. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.