Makaron zapiekany z pomidorami, papryką i mozzarellą

Makaron zapiekany z pomidorami, papryką i mozzarellą

Makaron zapiekany z pomidorami, papryką i mozzarellą

Składniki (na 1 porcję) - 1/10 opakowania makaronu (ok. 50 g), - mała cebula (ok. 70 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - 1/2 papryki (ok. 75 g), - pół puszki pomidorów krojonych (ok. 200 g) (można użyć świeżych pomidorów), - ząbek czosnku, - pół mozzarelli (ok. 65 g), - garść rukoli (ok. 20 g), - przyprawy: płatki drożdżowe, papryka słodka, zioła prowansalskie, oregano, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Gotujemy makaron połowę czasu podanego na opakowaniu (ok. 4 min.). 2. Szklimy drobno pokrojoną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.