Szybko, zwięźle i na temat, czyli francuskie rogale z szynką i serem w sosie musztardowym

Szybko, zwięźle i na temat, czyli francuskie rogale z szynką i serem w sosie musztardowym

Szybko, zwięźle i na temat, czyli francuskie rogale z szynką i serem w sosie musztardowym

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 cebula kilka plastrów szynki pół szklanki żółtego startego sera 3 łyżki musztardy 1 łyżka sosu pomidorowego papryka słodka gałka muszkatołowa pieprz Wykonanie: Ciasto francuskie rozłóż na blacie lub stolnicy i przekrój na pół (patrząc na dłuższy bok). Posmaruj je sosem musztardowym wymieszanym z sosem pomidorowym, połóż cebulkę pokrojoną w cienkie piórka, kawałki szynki, starty ser, posyp przyprawami. Zwiń każdy placek w rulon i krój w prostokątne rogale. Piecz w te... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.