Rodzaje i typy mąk oraz ich wykorzystanie w kuchni
Rodzaje i typy mąk oraz ich wykorzystanie w kuchni
Jaką mąkę wybrać do kopytek? Jaka najlepiej sprawdzi się w domowej piekarni czy cukierni? Na te i inne pytania na temat mąki odpowiedzi (mam nadzieję) znajdziecie poniżej. Mam także nadzieję, że ten wpis choć trochę, ale jednak zawsze pomoże Wam przed wyborem mąki na określony przez Was produkt finalny;D Typ mąki... Jest podstawowym kryterium określającym jakość mąki zarówno tę technologiczną jak i dietetyczną. Określany jest na podstawie zawartości popiołu (substancje mineralne pozostałe po całko... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni
Autor
Ania K.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, naleśniki, makarony, kluski, makaron, naleśnik, ryby, pierogi przepis, kopytka, pierogi, racuchy, chleb, pieczywo, sosy, ciasto na naleśniki, bezglutenowe, mielone, kotlety, ryba, placki, faworki, bułki, biszkopt, zupa, kotlet, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi
Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni
Dodaj komentarz