Potrawka rybna w salsie pomidorowo - cebulowej z octem winnym i chrzanem

Potrawka rybna w salsie pomidorowo - cebulowej z octem winnym i chrzanem

Potrawka rybna w salsie pomidorowo - cebulowej z octem winnym i chrzanem

Smaczny pomysł na rybę. Podsmażone i chrupiące kawałki dorsza zatopiłam w sosie pomidorowym z dodatkiem octu winnego i chrzanu. Dopełnieniem smaku były piórka cebuli zeszklone razem ze słodką papryką. Możecie jeść to danie z ryżem, makaronem na ciepło lub na zimno z pieczywem. Składniki: 1 opakowanie filetów z dorsza ze skórą 475 g 2 średnie cebule mąka kukurydziana słodka papryka masło klarowane do smażenia ryby, a następnie cebuli   składniki na sos: puszka pomidorów krojonych 400 g 1 duży pomidor 2 liści... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sosy, ryba, zupa pomidorowa, papryka, sos pomidorowy, dorsz, ryby smażone, pieczywo, makarony, makaron, ryż, owoce morza, dania z makaronem, ryba w occie, sos do ryżu, sos do makaronu, suszone pomidory, pomidorowa ze świeżych pomidorów, makaron smażony, ryż smażony, makaron z patelni

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.