Jajka z majonezem często goszczą na naszych biesiadnych stołach. Często kiedy przygotowuję jajka na twardo łączę majonez z ostrym chrzanem, taka wersja smakuje obłędnie! Jajka na twardo ze szczypiorem, marynowanymi warzywami, sosem tatarskim, anchois, śledziem czy puree pieczarkowym jest dobrze znana. Dziś prostota i smak, jak zawsze. Jajka ugotowane na twardo z majonezem, przyprawami i suszonymi pomidorami. Delikatne, proste, bardzo smaczne. Nie tylko na wielkanocny stół, proponuję przygotować je co jakiś cza... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...