"Odchudzona" golonka w piwie i miodzie
"Odchudzona" golonka w piwie i miodzie
Kolejny z cyklu tradycyjnych przepisów, jednak przygotowany w niestandardowy sposób. Jako, że niekoniecznie uznaję tradycyjną golonkę, użyłam takiej bez skóry i kości. W ten sposób to danie jest zdecydowanie "odchudzone", a myślę, że na smaku nic nie traci. Przy przygotowywaniu tego przepisu powstaje też wywar z gotowania golonki. Można go wykorzystać, na przykład, jako bazę na zupę. Składniki (na 2 porcje):4 małe golonki bez skóry i kościwłoszczyzna1 cebula2 ząbki czosnku0,5 l piwa1,5 łyżki sosu sojo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zakręcony Widelec
Autor
Zakręcony Widelec
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
golonka, rozmaryn, sos sojowy, marchewka, sosy, ziemniak, mięso, ziemniaki, seler, zupa, wieprzowina, zupa z selera, dania bez mięsa
Inne przepisy z Zakręcony Widelec
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję