Szynka ze świeżym rozmarynem, flambirowana na koniaku

Szynka ze świeżym rozmarynem, flambirowana na koniaku

Szynka ze świeżym rozmarynem, flambirowana na koniaku

    Ogólnie przepis jest na tyle fajny, że można dodać do niego każdy rodzaj mięsa. W oryginalnym przepisie jest kurczak, też robiłam i wyszedł wyśmienity. Jest tak specyficzny smak tej potrawy, że nawet nie umiem opisać tego słowami. Pamiętajmy tylko, że mięso przed flambirowaniem musi być na tyle już odpowiedniej miękkości (jakiej sobie życzymy), bo po podpaleniu ono już nie zmięknie. Własnie to jest fajne we flambirowaniu mięsa, że dzięki temu procesowi podczas dalszego gotowania mięso już nam si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspiruj się kuchnią

Autor

Zainspiruj się kuchnią

Chciałabym zaprosić na moją stronę ludzi, którzy nie boją się eksperymentować w kuchni. Zaczynamy od Polski a kończymy tam, gdzie nas garnki poniosą. :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rozmaryn, szynka, ziemniak, ziemniaki, kurczak, pomidor, mięso, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, mięso duszone, potrawy z kurczaka, szynka gotowana, gotowany kurczak, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Zainspiruj się kuchnią

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.