Wiosna to wyczekiwana z utęsknieniem zieleń. Nowa, świeża i radosna. A cóż bardziej zielonego w naszej diecie niż sałata? Ale sałata w napoju? Nawet jeśli nazwiemy go po angielsku? Otóż sałata rzymska sprawdza się świetnie. Jędrna i krucha, ma przy tym neutralny smak, który doskonale łączy się z wieloma innymi składnikami. Właściwie chyba ze wszystkimi, o jakich mogę pomyśleć. W niezauważalny sposób oddaje do naszego koktajlu mnóstwo prozdrowotnych korzyści - witaminy A, B i K, wapń, żelazo, miedź, magnez, ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...