Pudim de caramelo. Flan karmelowy.

Pudim de caramelo. Flan karmelowy.

Pudim de caramelo. Flan karmelowy.

Przepis na : deser

Tak bardzo pochłonęła mnie myśl o przygotowaniu żonie na urodziny jej ulubionego deseru (w wersji portugalskiej), że wypadło mi z pamięci to, co już mamy na naszym blogu. A mamy aż dwie wersje smakołyku z jajek i mleka! Obie są autorstwa Marzeny i pochodzą z różnych stron świata: meksykański flan i francuskie creme brulee . Niemal ta sama idea, ale nieco różne do niej podejście. Moja wersja jest portugalska i podobno jest w tym kraju przysmakiem bożonarodzeniowym. Cóż, przypuszczam, że pogoda w święta w Portu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.