Liptauer - pasta do chleba z bryndzy.

Liptauer - pasta do chleba z bryndzy.

Liptauer - pasta do chleba z bryndzy.

Przepis na : śniadanie

Pod niemiecką nazwą liptauer kryje się odniesienie do słowackiego regionu spod Tatr Zachodnich - Liptowa. To piękne miejsce od dawna przyciągało gości z naszej strony Tatr: kiedyś byli to zbójnicy, a dzisiaj miłośnicy zabaw w wodnych parkach. Ci drudzy nie zawsze zdają sobie z tego sprawę, ale pierwsi doskonale wiedzieli, że dobrobyt regionu zawsze płynął z bardzo rozwiniętego pasterstwa, a tamtejsza bryndza uważana była (i chyba jest) za najlepszą. Liptauer to właśnie pasta z bryndzy. Znana pod niemiecką naz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.