Batat, czyli słodki ziemniak, to bardzo wdzięczny, a mimo to wciąż trochę niedoceniany produkt. Stanowi cenne źródło węglowodanów, witamin i składników mineralnych. Są lekkostrawne, stosunkowo niskokaloryczne i, co dla niektórych szczególnie istotne, cechują się niskim indeksem glikemicznym. Bataty możemy przygotować na wiele sposobów - gotowane, pieczone czy w postaci frytek. Ja dziś postawiłam jednak na pyszny krem. Zupa-krem z batatów - przepis na 8 porcji Do przygotowania kremu będą Ci potrzebne: 1kg batató... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...