Wiosna w pełnym rozkwicie, co czuć nie tylko w pogodzie (majówka była piękna, a dziś, no cóż...), ale też po warzywach. W końcu zaczęły spadać ceny warzyw, ostatnio zaszalałam trochę z zakupem rzodkiewek i świeżego szczypiorku, więc teraz wykorzystuję gdzie tylko się da, choćby do pasty do kanapek 😆 Wiosenna pasta jajeczna - przepis Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne: 5 jajek, łyżka majonezu, łyżka jogurtu greckiego, 7-8 rzodkiewek, 3 łyżki ulubionych kiełków, łyżka posiekanego szczypiorku, sól i piep... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...