Przepis na : śniadanie
Szakszuka to danie wywodzące się z Tunezji, po arabsku oznaczające dosłownie "wielki bałagan". Tradycyjnie składa się głównie z jajek i pomidorów, z dodatkiem innych warzyw, takich jak cebula czy papryka, oraz oczywiście aromatycznych przypraw. Bałagan ma to do siebie, że możemy znaleźć w nim wiele różnych rzeczy, również takich, których raczej byśmy się nie spodziewali. Dlatego w mojej szakszuce znalazła się dynia - październik to idealny miesiąc na wykorzystanie tego warzywa z kuchni, warto więc korzystać! Szak... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...