Biała rzodkiew jest stosunkowo mało znaną kuzynką bardzo popularnej u nas rzodkiewki. Ma bardziej wyrazisty smak i charakteryzuje się większą zawartością składników odżywczych. Biała rzodkiew uprawiana jest już od czasów starożytnych, szczególnie popularna jest w Azji, zwłaszcza w Chinach i Japonii - do dziś jest tak uznawana za jedno z ulubionych warzyw. Warzywo to jest bardzo dobrym źródłem witaminy C - 100-gramowa porcja pokryje nawet połowę naszego dziennego zapotrzebowania. Ponadto dostarczy nam także wit... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...