Masło orzechowe to przysmak nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Jego podstawą są orzechy ziemne zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na profil lipidowy, dzięki czemu mogą zmniejszać ryzyko chorób układu krążenia. Oprócz tego są także źródłem witamin z grupy B korzystnie wpływających na nasz układ nerwowy oraz witaminy E zaliczanej do witamin antyoksydacyjnych, która wspomaga nasz organizm w walce z wolnymi rodnikami. Poza witaminami w orzechach znajdziemy także składniki mineralne... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...