Przepis na : obiad
Nie zawsze podstawowy składnik dania musi być jego głównym bohaterem - czasem show skradają dodatki i to one nadają smak całości. Przykładem może być prosta biała ryba (np, dorsz, mintaj lub morszczuk) gotowana lub klasycznie usmażona z dodatkiem aromatycznego sosu, który całkowicie zmieni charakter dania. Ryba z sosem pomidorowym - przepis na 4 porcje Do przygotowania ryby z sosem będą Ci potrzebne: 800g filetów z białej ryby (np. dorsz, mintaj lub morszczuk) 500ml passaty pomidorowej, 2 ząbki czosnku, 100... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...