Niektórym szynka w galarecie kojarzy się ze świątecznym okresem, zwłaszcza Wielkanocą. U mnie w domu jednak nigdy nie przygotowywaliśmy jej na święta, a raczej tak po prostu, bez okazji. Jest łatwa do zrobienia, trzeba jednak zaplanować ją trochę wcześniej, bo żelatyna potrzebuje kilku godzin w lodówce. Ruloniki z szynki w galarecie - przepis na 4 porcje Do przygotowania ruloników w galarecie będą Ci potrzebne: 600ml domowego bulionu warzywnego , 15g żelatyny (2 łyżki), 50ml wody, 200g szynki w plastrach, j... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...