Pasta jajeczna to jedno z moich ulubionych domowych smarowideł do kanapek. Jest zdrowa, a do tego prosta i szybka do zrobienia. Żeby jednak za szybko się nie znudziła lubię dodawać do niej różne dodatki dla urozmaicenia - tak powstała pasta ze szprotkami czy pasta z porem i ogórkiem . Dziś przyszła pora na awokado! Pasta jajeczna z awokado - przepis Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne: 3 jajka, awokado, łyżka jogurtu greckiego, sól i pieprz do smaku. 1. Jajka ugotuj na twardo i odstaw do przestudzenia... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...