Wielkimi krokami zbliża się chyba ulubione święto wszystkich łasuchów, czyli Tłusty Czwartek. Kto w taki dzień odmówi sobie choćby jednego pączka? W końcu mówi się, że kto nie zje ani jednego pączka, temu nie będzie się wiodło przez następny rok 😉 Obecnie pączków mamy do wyboru, do koloru - z lukrem lub bez, z cukrem pudrem, z przeróżnymi nadzieniami. Najlepsze są takie z prawdziwej pączkarni - te dyskontowe to niestety nie to samo. Warto jednak pokusić się o przygotowanie pączków w domu. Jedliście kiedyś pączki ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...