Krem chrzanowy z migdałami

Krem chrzanowy z migdałami

Krem chrzanowy z migdałami

Chrzan pospolity to roślina z rodziny kapustowatych występująca dość powszechnie, znajdziemy go w Europie, Azji oraz Ameryce Północnej. Czasem zwany jest także warzęchą lub warzuchą. W chrzanie występuje związek chemiczny zwany izotiocyjanianem allilu, który odpowiada za jego charakterystyczny smak i zapach. Może on działać drażniąco na nasze oczy, nos oraz gardło. Właściwości chrzanu Chrzan, ze względu na swój charakterystyczny smak, spożywamy zazwyczaj w małych ilościach jako dodatek. Ma on niski indeks glikemic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.