Przepis na : obiad
Kotlety mielone, choć tradycyjnie kojarzą nam się z wieprzowiną, możemy przygotować w zasadzie z każdego mięsa. Osobiście najchętniej sięgam po drób, ale możemy też wykorzystać wołowinę, dziczyznę czy rybę. Ja dziś zdecydowałam się na ostatnią opcję i przygotowałam mielone kotlety z morszczuka. Kotlety mielone z ryby - przepis na 4 porcje Do przygotowania kotletów będą Ci potrzebne: 400g filetów z dowolnej białej ryby (u mnie morszczuk), 100g surowego boczku, 200g cebuli, 3 łyżki otrąb owsianych, 1/2 pęczka nat... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...