Kotlety mielone z ryby

Kotlety mielone z ryby

Kotlety mielone z ryby

Przepis na : obiad

Kotlety mielone, choć tradycyjnie kojarzą nam się z wieprzowiną, możemy przygotować w zasadzie z każdego mięsa. Osobiście najchętniej sięgam po drób, ale możemy też wykorzystać wołowinę, dziczyznę czy rybę. Ja dziś zdecydowałam się na ostatnią opcję i przygotowałam mielone kotlety z morszczuka. Kotlety mielone z ryby - przepis na 4 porcje Do przygotowania kotletów będą Ci potrzebne: 400g filetów z dowolnej białej ryby (u mnie morszczuk), 100g surowego boczku, 200g cebuli, 3 łyżki otrąb owsianych, 1/2 pęczka nat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.