Kotlety mielone z ryby

Kotlety mielone z ryby

Kotlety mielone z ryby

Przepis na : obiad

Kotlety mielone, choć tradycyjnie kojarzą nam się z wieprzowiną, możemy przygotować w zasadzie z każdego mięsa. Osobiście najchętniej sięgam po drób, ale możemy też wykorzystać wołowinę, dziczyznę czy rybę. Ja dziś zdecydowałam się na ostatnią opcję i przygotowałam mielone kotlety z morszczuka. Kotlety mielone z ryby - przepis na 4 porcje Do przygotowania kotletów będą Ci potrzebne: 400g filetów z dowolnej białej ryby (u mnie morszczuk), 100g surowego boczku, 200g cebuli, 3 łyżki otrąb owsianych, 1/2 pęczka nat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.