Przepis na : śniadanie
Owsianka to doskonały pomysł na śniadanie niemal dla każdego. Długo daje uczucie sytości, pozytywnie wpływa na trawienie i jest źródłem wielu ważnych dla naszego organizmu składników odżywczych. Jej niewątpliwą zaletą jest także to, że możemy dodać do niej niemal wszystko, co lubimy - nie tylko owoce, ale też przyprawy, pestki czy orzechy. Np. połączenie gruszki, kiwi, migdałów i cynamonu świetnie sprawdza się w owsiance. Cynamonowo-migdałowa owsianka z gruszką i kiwi - przepis na 4 porcje Do przygotowania ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...