Cukinia faszerowana mięsem z indyka SIERPIEŃ

Cukinia faszerowana mięsem z indyka SIERPIEŃ

Cukinia faszerowana mięsem z indyka SIERPIEŃ

Przepis na : obiad

Choć cukinię możemy kupić przez cały rok, to szczególnie warto korzystać z niej teraz, gdy mamy sezon. Jest teraz najsmaczniejsza i najtańsza. Sposobów na wykorzystanie cukinii jest wiele - możemy dodać ją do tarty ( Pełnoziarnista tarta z warzywami ), zrobić szaszłyki ( Wegańskie szaszłyki ) lub przygotować z niej makaron ( Makaron z cukinii ). Dziś postawiłam bardziej na klasykę i przygotowałam cukinię faszerowaną mięsem z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy. Cukinia faszerowana mięsem z indyka - przepi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.