Włoska babka Ciambella

Włoska babka Ciambella

Włoska babka Ciambella

Przepis na : śniadanie

Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w formie z kominem to puszyste ciasto na słodkie colazione, czyli śniadanie po włosku. Polecam z dobrą kawusią!  Składniki (forma z kominem o średnicy 24 cm: 180 g miękkiego masła 160 g cukru 3 jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka ekstraktu waniliowego 150 g mleka skórkę otartą z 2 cytryn Piekarnik nastawić na 180 stopni C.  Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. W misie miksera umieścić pokrojone na kawałki masło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.