Tajska zupa kokosowa z kurczakiem (Tom Kha Gai)

Tajska zupa kokosowa z kurczakiem (Tom Kha Gai)

Tajska zupa kokosowa z kurczakiem (Tom Kha Gai)

Mocno aromatyczna, pikantna i rozgrzewająca zupa z mleka kokosowego. Dodatek pasty Tom Kha nadaje jej orientalnego charakteru. Idealna na mroźne dni i nie tylko ;)Składniki:400 ml mleka kokosowego1 opakowanie pasty TOM KHA300 g fileta z kurczaka100 g grzybów shitake lub munświeży imbirlimonkaczerwone papryczki chilikilka gałązek szczypioruGrzyby namoczyć w gorącej wodzie, następnie gotować 10 minut. Kurczaka i gotowe grzyby pokroić w paski. Do garnka wlać połowę mleka kokosowego, zagotować. Dodać pastę Tom ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tajska zupa, grzyby, kurczak po tajsku, pasty, pasta, imbir, kokosowe, kurczak, zupa, dekoracje, duszone, filet z kurczaka, kurczak w mleku kokosowym, gotowany kurczak, pasta kurczak, pasta z kurczaka, zupa grzybowa

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.