Castagnaccio to toskański wytrawny placek z mąki kasztanowej z dodatkiem bakalii, rozmarynu i włoskiej oliwy. Nie dodaje się do niego cukru, ponieważ mąka kasztanowa sama w sobie jest słodkawa i to ona nadaje mu charakterystycznego smaku.. Składniki na formę o średnicy 23 cm: 250 g mąki kasztanowej 400 ml ciepłej wody 80 g orzechów włoskich 40 g orzeszków piniowych 40 g rodzynek rozmaryn świeży 1/3 szkl. oliwy sól Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Rodzynki namoczyć przez kilka minut w ciepłej wodzie i ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...