Klasyczne mocno czekoladowe brownie z dodatkiem masła orzechowego, u mnie w wersji z kawałkami orzechów. Czekolada i orzechy to niezawodny duet, który sprawdza się w wielu wypiekach i deserach. Upieczcie, a nie pożałujecie! Składniki na formę 20x20 cm: 100 g gorzkiej czekolady 130 g masła 2/3 szkl. cukru np. brązowego 3 jajka 1/3 szkl. kakao 2/3 szkl. mąki szczypta soli 1/2 szkl. masła orzechowego 2-3 łyżki syropu klonowego lub miodu Piekarnik nastawić na 170 stopni C. Kwadratową blaszkę o boku 20 cm, wysma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...