Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Węgierskie leczo

Po dłuższej przerwie zapraszam na jedno z moich ulubionych, a jednocześnie najprostszych do przygotowania dań. Klasyka kuchni węgierskiej - pyszne paprykowe leczo z dodatkiem kiełbasy, cebuli, pomidorów i kolendry. Pyszny sposób na szybki i prosty obiad. Do przygotowania lecza potrzebowałem: 0,5 kg czerwonej papryki, 5 kiełbas śląskich, 2 średnich czerwonych cebul, 1 cukinii, 1 puszki pomidorów, 3 ząbków czosnku, pęczka świeżej natki kolendry, oliwy z oliwek, czarnego świeżo mielonego pieprzu, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

susz, kiełbasa, cebula, pomidor, mielone, papryka, cukinia, lekka, słodkie, sok, gulasz, dekoracje, czosnek, bagietka, proste i szybkie przepisy, prosty obiad, obiad, szybki obiad, obiad na szybko, suszone pomidory, lekkie dania, biała kiełbasa, gulasz po węgiersku

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.