Amerykańskie pancakes

Amerykańskie pancakes

Amerykańskie pancakes

Dzisiaj pomysł na śniadanie. Przyznaję nie jest to danie zbyt zdrowe, dlatego nie można jeść go codziennie, ale od czasu do czasu można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa i przygotować miękkie, puszyste i przepyszne amerykańskie naleśniki pancakes z dodatkiem syropu klonowego, za którymi Amerykanie wprost przepadają. Ja zresztą osobiście też. Do przygotowania dania użyłem: 300 gram mąki tortowej (typ 450), 60 gram cukru pudru, 1 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczki sody oczyszczonej, oleju słonecznikowego, 30... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.