Przepis na : obiad
Pierogi to moje ulubione danie. W moim domu muszą pojawiać się co tydzień. Ciast na pierogi jest wiele. Nieraz zastanawiałam się, jaka jest różnica między tymi z jajkiem, a bez niego. Mi smakują obydwa i robię je na zmianę. Przedstawię Wam najlepszy przepis na ciasto bez jajka. Pierogi wychodzą pyszne, delikatne i same się wślizgują ;) Życzę smacznego, pora do działania. Składniki: (około 40 - 50 sztuk, zależy od wielkości) 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju szczypta soli Przygotowanie... czytaj dalej...
Cześć! Mam na imię Patrycja, a moją największą pasją jest gotowanie, a jeszcze bardziej pieczenie różnych słodkości. Kuchnia to moje królestwo. Gdy coś w niej kombinuje, nikt nie może mi w niej przeszkadzać :D Od trzech lat trenuję tenis ziemny. W tym sporcie po prostu się zakochałam i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jak i bez jedzenia :P Mam 16 lat, swoje pierwsze ciasta od A do Z zaczynałam piec w wieku 9 lat ( pamiętam, że były to babeczki czekoladowe). Dużo nauczyłam się od swojej mamy, ale inspiracje czerpię z innych blogów lub książek. W mojej rodzinie każdy wie, że piekę. Szwagierka, gdy przyjeżdża do nas od razu się pyta, co Pati upiekła. Mama już się tak rozleniwiła, że nie pyta się już ,, co dzisiaj pieczemy?'', tylko ,,co dziś pieczesz?'' :P Interesuję się również wizażem, dbaniem o urodę oraz jak to każda dziewczyna kosmetykami. Założenie bloga było moim marzeniem. Mam nadzieję, że razem ze mną będziesz odkrywać nowe smaki :)