Przepis na : śniadanie
Szakszuka od kilku lat cieszy się w Polsce rosnącą popularnością. Nic dziwnego – to pożywne, kolorowe danie, które idealnie sprawdza się zarówno na śniadanie, jak i na późny lunch czy kolację Sekret udanej szakszuki tkwi w wysokiej jakości pomidorach oraz odpowiednio dobranych przyprawach. W tym przepisie przedstawię Ci pomysł na szybką szakszukę z passaty , dzięki czemu danie zyskuje wyjątkowy smak i kremową konsystencję z łatwo dostępnych składników. Szakszuka z passaty to wariant, w którym klasyczne, świeże ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...