
W naszym domu jajka je się cały rok- nie tylko podczas Świąt Wielkanocnych. Jeśli nie Masz pomysłu na niedzielne śniadanie a klasyka wychodzi Ci już uszami- polecam. Jajka są łatwe i szybkie w przygotowaniu, smaczne i zupełnie niecodzienne. Składniki: 20 g sera gorgonzola 4 ugotowane na twardo jaja 1 łyżka majonezu (u mnie jak zawsze Winiary) szczypiorek 2 plastry boczku sól pieprz Sposób przygotowania: Jajka wydrąż łyżeczką. Dodaj do nich majonez i Gorgonzolę i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...