Pasta kanapkowa do zrobienia w kilka minut. I nie potrzeba być masterem kulinarnym. Wystarczy mieć w domu piekarnik i blender. Jako główny dodatek – pasta miso. Kto lubi kuchnię azjatycką na pewno ją zna. Jest to pasta wyprodukowana ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu i soli. Ma bardzo specyficzny smak, więc jest wielu jej zwolenników, ale również przeciwników. Jeśli kiedykolwiek jedliście zupę miso i przypadła Wam do gustu to wypróbujcie również tą pastę kanapkową. Ilość porcji: na około 6-7 kro... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Nazywam się Ksenia. Jestem studentką dietetyki, która każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Założyłam bloga wiecejwarzyw.pl, żeby dzielić się z Wami pomysłami na to jak wprowadzić do codziennego jadłospisu więcej warzyw, o których niestety często zapominamy.