Brukselka pieczona z octem balsamicznym

Brukselka pieczona z octem balsamicznym

Brukselka pieczona z octem balsamicznym

Przepis na : obiad

Oj ta brukselka. Więcej chyba jej przeciwników co zwolenników. Ale warto powoli się do niej przekonywać, między innymi takimi przepisami jak ten, bo jest super zdrowa. Ocet balsamiczny z dodatkiem cukru dodaje jej delikatnie słodkiego smaku. I ta przypieczona skórka. Pyszna jest! Spróbujcie jej! Ilość porcji: 3-4 porcje Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: brukselka – 500g ocet balsamiczny – 3 łyżki cukier – 2 łyżeczki olej sól, pieprz Przygotowanie: Brukselkę obierz z zewnętrznych li... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wiecejwarzyw.pl

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Ksenia-wiecejwarzywpl

Nazywam się Ksenia. Jestem studentką dietetyki, która każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Założyłam bloga wiecejwarzyw.pl, żeby dzielić się z Wami pomysłami na to jak wprowadzić do codziennego jadłospisu więcej warzyw, o których niestety często zapominamy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brukselka, śledź, kolacja, obiad, kapustą, warzywa na patelnie

Inne przepisy z wiecejwarzyw.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.