Niedzielne, powolne popołudnie natchnęło mnie do przygotowania do obiadu surówki innej niż zwykle. Zależało mi na wyrazistym smaku i naturalnej słodyczy owoców. Przypomniałam sobie połączenie, które zastosował kiedyś Karol Okrasa i postanowiłam je wykorzystać. Wydaje mi się, że nie jest pełnym odwzorowaniem tamtego przepisu, bo go wtedy nie zapisałam, ale główna nuta smakowała została na pewno zachowana. Jej podanie do obiadu sprawiło, że po południu nie pojawiła się ochota na słodycze. Składniki (na 3 por... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)