Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem brokuła. Dlatego często wykorzystuję go do wykonania warzywnych placków. Podobnie było dziś, gdy na obiad podałam brokułowe placki w wersji wegańskiej i bez glutenu. Składniki (na 2 porcje): głąb z brokuła 3 brokułowe różyczki (dla koloru) średni ziemniak szczypta czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki mielonej kozieradki sól pieprz olej do smażenia Głąb brokuła obrać ze stwardniałych części. Ziemniaka obrać. Pokroić warzywa na kawałki i ugotować do miękkośc... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)