Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

Szarlotkę sypaną poznałam ponad tydzień temu i wiedziałam, że upiekę ją u siebie nie jeden raz. Jest łatwa i szybka w wykonaniu. Ale najważniejsze, że smakuje rewelacyjnie. Pięknie pachnie cynamonem i masłem, a wierzch jest przyjemnie chrupiący. Składniki (na formę (32 x 20) cm): 2,5 kg jabłek 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu 400 ml kaszy manny 400 ml mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml cukru 200 g masła Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umieścić na sicie, by odsączyć delikatnie nadmia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.