Tą sałatką zajadałam się ostatnio w bajecznym zamku w Krasiczynie (o nim niżej). Jest idealna na zimę, łącząc w sobie zakonserwowane ziarna ze świeżymi warzywami. Nie jestem pewna, czy odwzorowałam ją 1:1 w stosunku do tej jedzonej na każde śniadanie w zamku. Przygotowałam ją od razu po powrocie do domu 😊, bo naprawdę mi smakowała😋Doprawić ją można oczywiście po swojemu. Nadaje się do pojemników, by wziąć ją do pracy na drugie śniadanie. Składniki : ok. 600 g kapusty pekińskiej (połówka dużej kapusty) czerwona papr... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)