Sałatka, na którą przepis podaję niżej, powstała niejako przez przypadek. Miała być sałatką makaronową, ale okazało się, że w szafce mam za mało makaronu orzo i trzeba było dodać jeszcze jeden składnik. Wybór padł na czarną soczewicę, dzięki czemu uzyskałam oryginalny efekt kolorystyczny. Reszta dodatków była z góry zaplanowana 😊 W składzie znajduje się ostropest plamisty, którego używam ostatnio niemal do wszystkich dań wytrawnych. Nie wnosi on do sałatki znaczącego smaku, więc jeśli go nie macie, można go po... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)