Pieczenie warzywne to moje ulubione składniki codziennych kanapek. W czasie urlopu nie mogło ich zabraknąć, zwłaszcza że chętnie sięgał po nie zatwardziały mięsożerca 😊😋 A że cukinia w warzywniku rosła jak szalona, pieczenie okazały się świetnym sposobem na ich bieżące spożywanie. Składniki : 1 kg cukinii 150 ml czerwonej soczewicy 300 ml ugotowanej na sypko kaszy gryczanej duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki bułki tartej pół łyżeczki ostrej papryki w proszku pół łyżeczk...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)