Pęczak z bakaliami i karmelizowanymi gruszkami

Pęczak z bakaliami i karmelizowanymi gruszkami

Pęczak z bakaliami i karmelizowanymi gruszkami

Przepis na : śniadanie

Jesień mamy od kilku dni i naszła mnie ochota na sezonowe i ciepłe śniadanie z gruszkami w roli głównej. Został mi pęczak z poprzedniego dnia, więc postanowiłam wykorzystać go jako dodatek do owoców. W krótkim czasie wyszło naprawdę pyszne sezonowe śniadanie. Składniki (na 2 porcje): szklanka ugotowanego pęczaku garść żurawin garść pestek dyni 2 łyżki miodu 2 gruszki (ładnie prezentuje się odmiana Konferencja) 4 łyżki brązowego cukru sok z połowy limonki Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Gruszki podzi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.