O tej porze roku trudno o własne sałaty, za którymi tęsknię ostatnio. W związku z tym postanowiłam wykorzystać te kupne i połączyć ze słodkim jabłkiem i zapachem limonki, za którą przepadam. W ten sposób powstała przepyszna surówka idealna do obiadu. Składniki : ok. 100 g mieszanki sałat ćwiartka długiego ogórka małe jabłko szczypiorek z jednej dymki skórka starta z połowy limonki sok z połowy limonki pół łyżeczki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego Ogórek pokroić w półtalarki, a jabłko w zapałki. Szczypiorek dymki... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)