Dziś zapraszam na pajdę mojego klasycznego chleba na zakwasie 😀😋😋 Taki chleb piekę najczęściej na tygodniu, gdy brak mi czasu na wyrabianie i wielokrotne składanie ciasta. Duża hydracja ciasta pozwala na jego równe wyrastanie i uzyskanie średniej wielkości dziur w upieczonym chlebie. Ciasto wyrabiam najczęściej rano przed wyjściem do pracy i po 10-12 godzinach, gdy wracam do domu, wkładam do piekarnika. Zwracam uwagę, że nie wymaga zbyt wiele pracy, wysiłku ani czasu, więc zapracowani i - tak jak ja - cierpiący...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)